Nootropika - jak fungují a proč je zkusit

Nootropika - jak fungují a proč je zkusit

Pokud ztrácíte motivaci k učení, nedokážete se soustředit a koncentrovat, právě pro vás byly stvořeny nootropika, která zlepšují schopnost lepšího učení, koncentrace a celkové mentální výkonnosti.

 

 

Nootropika či také chytré drogy zlepšují schopnost lepšího učení, koncentrace a celkové mentální výkonnosti. Není to nic nelegálního, naopak nootropika seženete volně k dostání v prodejnách léků. A co všechno představují chytré drogy a proč je vyzkoušet?

Pokud ztrácíte motivaci k učení, nedokážete se soustředit a koncentrovat, právě pro vás byly stvořeny nootropika! Dnešní době se jim dostává čím dál větší popularity! A proč tomu tak je a co všechno víme z nejnovějších průzkumů chytrých drog, si přečtěte v tomto článku.

 

Chcete zlepšit funkci svého mozku?

 

Mezi nootropika patří různá škála léčivých bylin a doplňků stravy v podobě léků pro lepší koncentraci při učení. Využije je každý, kdo potřebuje, aby jejich mozek fungoval na 100 %! To znamená, že pokud se musíte každý den soustředit ve svém zaměstnání anebo se dennodenně učit a dosahovat dobrých výsledků, nootropika jsou tím správným pohonem pro správnou koncentraci a motivaci pro váš mozek.

Není to vůbec nic nového, nootropika se totiž užívají již stovky let. Nejvíce se však začala rozšiřovat a získávat oblibu přelomem 21. století v souvislosti s novými technologiemi. Dnes je na trhu opravdu velké množství chytrých drog v podobě léků, které jsou dostupné pro každého, kdo potřebuje zlepšit kognitivní funkci svého mozku.

 

Nootropika povzbuzují a nejsou návyková!

Jak nootropika fungují je složitější, jelikož každý druh je založen na trochu jiném principu. Základ fungování chytrých drog je ale v podstatě stejný pro všechny. Nootropika různě ovlivňují hormony a enzymy v mozku, např. dopamin nebo serotonin. Dále významně zvyšují energii, a to nejčastěji díky kofeinu nebo jiným povzbudivým látkám. Chytré drogy nejsou nijak návykové na rozdíl od běžných drog, jelikož jsou nejčastěji extrahovány z přírodních látek.

 

Příznivé účinky nootropik:

 

  • posílení správné kognitivní funkce mozku

     

  • lepší schopnost a vytrvalost při učení

     

  • zlepšení soustředění, představivosti a koncentrace

     

  • zvýšení krátkodobé i dlouhodobé paměti

     

  • zlepšení nálady, motivace a kreativity

     

  • chrání proti stresu a snížené imunity

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZGUyNm