Aplikace Forest: Uklidněte mysl, zasaďte strom

Aplikace Forest: Uklidněte mysl, zasaďte strom

Soustředit se na práci nebo studium mnohokrát nebývá jednoduchý úkol. Častým zdrojem vyrušení jsou chytré telefony, push notifikace létají jedna za druhou, k tomu přičtěte upozornění na e-maily a nepřečtené zprávy. Po chvilce se přistihnete, že neustále a vlastně bezdůvodně kontrolujete svůj telefon.

Tomu pomůže zabránit aplikace Forest: Stay Focused. Aplikace Forest nejen že učiní soustředění zajímavým, apeluje i na vaše nejnižší pudy soucitu. A dokonce úspěšně.

V ní si zasadíte virtuální strom, který pomalu roste. Když vezmete telefon do ruky a začnete jej používat, strom chřadne. Pokud ale vydržíte po celou dobu, kterou jste si stanovili, vyroste do plné krásy.

Časové intervaly motivují k efektivnější práci a rozrůstající se les v doprovodu se statistikami hodin smysluplně vizualizuje vaši produktivitu. Za každý strom nebo keř obdržíte tokeny, které lze uplatnit na nákup nových druhů zeleně.

Celé to kazí pouze nevzhledné seschlé pahýlky, pokud přeci jen neodoláte na telefon sahat. Navíc se započítavají do statisik a vůbec je to něco, čemu se chcete v aplikaci sami vyhnout.

Základní myšlenkou je tedy nenásilně odrazovat uživatele od používání telefonu, která funguje skvěle. Aplikace je navíc propojená s neziskovkami a díky tomu máte možnost podpořit výsadbu skutečných stromů.

Pokud neustále prokrastinujete a utíkáte na sociální sítě, není o čem přemýšlet. Forest je aplikace pro Android a iOS. Dostupný je také jako rozšíření pro prohlížeč Chrome.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YzJiM2NhZ